skip to Main Content

Mobility Mentoring©

Eigen schuld, dikke bult?!

Wat is de invloed van langdurige stress door armoede en schulden op het gedrag van mensen?

  • Zijn mensen met schulden die hulpverlening afwijzen ongemotiveerd?
  • Waarom doen mensen met geldzorgen soms juist domme dingen?
  • Schulden … eigen schuld?
  • Hoe doorbreken we langdurige (geld-)stress?

Wat is de invloed van (langdurige) armoede en schulden op het gedrag van mensen? Recent hersenonderzoek leert dat het afwijzen van hulp vaker voorkomt uit onvermogen. Als we daar meer van weten … dan heeft dat gevolgen voor onze hulp- en dienstverlening. Hoe kun je hier rekening mee houden in je dagelijks werk?

Nadja Jungmann (Lector Schulden & Incasso hogeschool Utrecht) leerde Mobility Mentoring© (uit Boston) kennen en vertaalt vernieuwde inzichten uit haar onderzoek naar onze dagelijkse praktijk. Confronterend en leerzaam!

Op 20 februari 2018 gaf Nadja een zeer inspirerende lezing en workshop over dit onderwerp voor meer dan 200 Tilburgse werkers en ervaringsdeskundigen. Dit in het kader de bijeenkomst “Eigen schuld dikke bult?!” in de reeks van MOMse-prikkels.

Het rapport over Mobility Mentoring© kun je downloaden via: https://www.platform31.nl/publicaties/mobility-mentoring

De presentatie van de lezing van Nadja Jungmann kun je hier downloaden

De Brug naar een betere toekomst

In de presentatie wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan De Brug naar een betere Toekomst ( © Social Force gebaseerd op de ‘Bridge to Self-Sufficiency’ van EMPath).

Bekijk hier De Brug naar een betere toekomst.

Workshops “Eigen schuld dikke bult?!”

Op de bijeenkomst “Eigen schuld dikke bult?!” zijn ook een zestal workshops gegeven door specialisten op hun vakgebied. Hieronder tref je de inhoud van de workshops.

Back To Top