skip to Main Content
VertrouwensPin Met Veel Enthousiasme Ontvangen En Doorgegeven

VertrouwensPin met veel enthousiasme ontvangen en doorgegeven

De afgelopen maand landden de vertrouwensPins met veel enthousiasme op vele kragen van blouses en revers van colbertjes in onze stad en ook daarbuiten. De Beweging van Vertrouwen krijgt steeds meer vorm bij vrijwilligers, werkgevers en professionals. Allemaal mensen die dag in dag uit op geheel eigen manier werken vanuit vertrouwen. We gaan de werkzame bestanddelen bundelen om elkaar te inspireren en te motiveren, om uiteindelijk het ingebakken wantrouwen in onze samenleving definitief te kantelen naar vertrouwen.

Hieronder vind je een kleine greep uit de vele sprekende voorbeelden van ontvangers en van doorgevers. Zo houden we je op de hoogte van de stappen die we samen zetten op weg naar een samenleving gebaseerd op vertrouwen.

Roland Samuels, kwartiermaker en communitymanager:

“Ook ik kreeg een tweede vertrouwensPin die ik mocht uitreiken om de vertrouwensbeweging te vergroten. Ik heb mijn tweede pin uitgereikt aan MST-vrijwilliger Flip van Etten, de bedenker van het project de MST-Bus. Een bus die sinds 2012 vijf dagen in de week beschikbaar is voor verhuizingen, opruimacties voor de Tilburgse minima. Daarnaast hebben we als Stichting Social Energy een fantastische samenwerking met Flip voor onze projecten PopUp RepairShop, Buurtmoestuin Korvel, PC Restart en Hub Korvel. Omdat we altijd met het volste vertrouwen op hem kunnen rekenen. Flip, met als vuistregel – een dienst voor een dienst –  is uiterst betrouwbaar en een geweldige verbinder.”

Ronald Heidanus, onderwijsvernieuwer in Tilburg-West:

“Verbaasd. Verrast. Vereerd. Nog steeds wel eigenlijk. Tegelijkertijd ben ik trots! Opdat ik vanuit vertrouwen samen met een team van onderwijs- en jeugdprofessionals, ouders en natuurlijk de kinderen het verschil mag maken binnen een fijne school in een buurt die regelmatig de nodige uitdagingen kent. Waar de Community School-beweging bijdraagt aan wat wij kinderen, hun ouders en professionals ten diepste gunnen. En dat ‘samen’ wordt verbreed, versterkt en verdiept, door de Beweging van Vertrouwen. Een tweede pin heb ik gekregen om door te geven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken… aan Mektoubaaah! Want zij creëert en voorleeft ’t gemeenschapsdenken. Gewaardeerd door R-Newt, maar zó collega en meer: Mooi mens, brein gelijke ideeën en werkend vanuit vertrouwen. Wat ik geef is mezelf, wat ik ben is beschikbaar, wat ontstaat is verbinding, wat je voelt is vertrouwen.”

Joy’s van Lieshout, eigenaar Apple and an Egg, B&B voor rockbands:

“Onze geweldige ‘bijna’ buurman en lieve vriend Ivo Barac van Kolektivo Restaurant Tilburg nomineerde ons voor de vertrouwensPin! En daar zijn we een partijtje trots op 💚. We weten elkaar steeds in de wijk te vinden als sociale ondernemers waarbij vertrouwen en een gesloten beurs voorop staan. Of het nu over materiaal of gedreven energie gaat, dat maakt niet uit. Zowel met de gasten die we ontvangen, waarbij we kleine startende bands proberen te ondersteunen, zodat iedereen een kans krijgt. Als qua vertrouwen omdat we een zero tolerantie hebben als het over discriminatie en racisme gaat! Daar weten we elkaar steeds weer te vinden. Dank je lieve Ivo en je geweldige team van mensen om je heen. Jullie zijn fantastisch! En reikhalzend kijken we samen met jullie uit naar nieuw ondernemerschap in het post Corona tijdperk. Dat we samen nog vele gelukkige en mooie jaren mogen beleven!”

Veerle Slegers, transitie-meedenker:

“Complete verrassing. Natuurlijk ga ik ambassadeur van de beweging van vertrouwen zijn! En het tweede eikenblaadje doorgeven aan iemand die in mijn ogen ook vertrouwen uitdraagt in zijn/haar dagelijkse handelen. Wat een goede remedie tegen alle wantrouwen, cynisme, kilte en akeligheid. Laten we deze beweging groot maken!
Het tweede speldje geef ik door aan Gulcan Uslu, die vanuit haar eigen ervaring met huiselijk geweld ook andere vrouwen het vertrouwen geeft om sterk te worden en zich vrij te maken. Fijn dat ik met het eikenbladspeldje van vertrouwen Gulcan en haar hulp aan vrouwen in een situatie van huiselijk geweld in de spotlights kan zetten. Vrouwen als Gulcan maken van hun kwetsbaarheid hun kracht. Ze wijzen ons de weg en verdienen onze steun en ons respect 💪 💚🌿”

VertrouwensPin op nationale televisie

In het tv-programma Buitenhof dook de vertrouwenspin op de revers van de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. Zeer toepasselijk want het gesprek aan tafel ging over vertrouwen. Bekijk hier het interview.

De Nationale ombudsman kreeg de vertrouwensPin van voormalig wethouder Erik de Ridder, na een gesprek over dienstverlening, klachten en het vertrouwen van burgers in de overheid. Ook ervaringsdeskundige Hanny Heuvelink samen met wethouder Esmah Lahlah gingen voorop in de strijd bij het TV-programma Op1, verdiend getooid met onze pin. Bekijk hier het interview.

Compilatie reacties op sociale media

De vertrouwensPin zorgde voor een energieke boost op sociale media. Een compilatie hiervan, zeer zeker niet compleet, vind je hieronder. Heb jij nog een enthousiaste reactie? Deel dan je verhaal met ons via vertrouwen@tilburg.nl of op sociale media met de hashtags #vertrouwenspin en #bewegingvanvertrouwen.

Volgende stap

We willen in de Beweging van Vertrouwen de werkzame bestanddelen van werken vanuit vertrouwen samenbrengen. Hoe werkt dat nou bij Interpolis, bij CVB Ecologistics, in het onderwijs, bij een woningcorporatie, in de zorg, in de wereld van de kunsten en bij vrijwilligers in de wijk? Hoe kunnen we van elkaar leren en elkaar inspireren om zo de beweging stevig te verankeren in het DNA van onze stad. “Tilburg, stad van vertrouwen, hoe mooi is dat!” twitterde een van de PIN-dragers. We denken nu na over een slimme strategie en communicatie hierover.

Heb jij ook belangstelling voor de Beweging van Vertrouwen en wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Back To Top