skip to Main Content
MOM-panden Voor Bewoners Groenewoud En Kruidenbuurt

MOM-panden voor bewoners Groenewoud en Kruidenbuurt

In de Tilburgse wijken Kruidenbuurt en Groenewoud komen twee kantoren waar buurtbewoners ideeën kunnen aandragen voor hun wijk.De kantoren komen in een rijtjeswoning, één aan de Kruizemuntweg (Kruidenbuurt) en één aan het Pater van den Elsenplein (Groenewoud). Ook gaan zes organisaties die actief zijn in de wijk vanuit de panden samenwerken onder de vlag van Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij (MOM).

“We gaan geen nieuwe projecten verzinnen, maar bestaande met elkaar verbinden zodat ze elkaar versterken. Misschien komen we wel tot de conclusie dat er geschrapt kan worden in initiatieven”, licht Ralf Embrechts toe. Hij is MOM-manager. Volgens Embrechts pompen de organisaties stuk voor stuk veel energie in de wijken. “Daardoor kan het zo zijn dat dingen dubbel gaan.” In de nieuwe maatschappij zitten de drie Tilburgse woningcorporaties, Thebe, De Wever en de Twern. Embrechts vervolgt: “Wij willen die energie van die organisaties bundelen. Door informatie uit te wisselen en verbindingen te leggen kunnen we problemen als armoede en werkloosheid beter aanpakken.”

Het MOM-initiatief gaat in ieder geval twee jaar lopen. De deelnemende organisaties brengen samen 200.000 euro per jaar bijeen. “Over twee jaar is de evaluatie. We willen daarna in meerdere wijken aan de slag en meer partijen zoeken.” De zes deelnemende organisaties zullen in de woningen aanwezig zijn. “Bewoners kunnen binnenlopen en problemen aankaarten. Er is de mogelijkheid om gesprekken aan te gaan. Het moet alleen geen klaagmuur gaan worden.”Volgens Embrechts is het van belang om tussen de bewoners te zitten. “Door echt in de wijk te zitten kun je veel beter problemen in kaart brengen en ze vervolgens oplossen.”
Bron: Brabants Dagblad  Agnes de Goede. dinsdag 04 november 2008

Back To Top