skip to Main Content

Extra werkers jeugd nodig

Omdat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de Tilburgse jongerenwerkers, is er behoefte aan extra mankracht.
Dat stelt Twern-directeur Jos van Balveren. “We krijgen steeds meer vragen van allerlei organisaties. Het is voor ons dansen op een koord om goed aan de vragen te voldoen”, concludeert hij.

Momenteel heeft Tilburg 26 voltijdbanen voor jongerenwerkers. “Een paar extra werkers kunnen we goed gebruiken”, geeft Van Balveren toe. Toch wil hij niet bij de gemeente Tilburg, waarmee de welzijnsorganisatie een contract heeft, gaan klagen over extra medewerkers. “Ik heb liever dat er gepraat wordt over de kwaliteit. Hoe we ons werk zo goed mogelijk kunnen doen.”

Volgens Van Balveren hebben de jongerenwerkers het steeds drukker gekregen op het gebied van vrijetijdsbesteding. “Maar ook op het gebied van preventie is er steeds meer te doen. Er is meer en meer behoefte aan activiteiten die kunnen voorkomen dat jongeren in de problemen raken.” Zo is de Twern op dit moment bezig om een nauwe samenwerking met de reclassering op te zetten.

John Maes, coördinator van de jongerenwerkers in Tilburg-Zuid en -West, signaleert ook dat de vraag naar jongerenwerkers toeneemt. “Maar ook hebben organisaties, politici en bewoners steeds meer verwachtingen. De druk stijgt.”
Volgens Floor van Berkel, manager bij de Twern, beperkt dat zich niet tot stad. “De rol van de jongerenwerkers is veranderd. Dat komt door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Die beperken zich niet tot de stad. Ook in de regio zijn die veranderingen voelbaar.”

Bron Brabants Dagblad, Agnes de Goede. vrijdag 06 februari 2009

Back To Top