skip to Main Content

Tilburgs jongerenproject FA2 maakt kans op prijs

Het project FA2, een theatervoorstelling van jongeren uit de Kruidenbuurt met rap, dans en sketches, is genomineerd voor de Actief Burgerschap Award.

FA2, dat uitgesproken wordt als Fatoe, is een voorstelling van veertien jongeren. Het idee voor de voorstelling ontstond twee jaar geleden. Op de voorstelling kan online gestemd worden op de website van Eenheid is kracht. ”Het gaat over discriminatie, seks en liefde. Onderwerpen waar jongeren zich normaal niet zo snel over uitspreken in het openbaar. Nu we ze in een voorstelling hebben gegoten, werkt dat prima. En ze worden met de nodige humor gebracht. Al die dingen bij elkaar maakt dat we voor de prijs zijn genomineerd”, vertelt Gaby Rog van de Twern.

Op 28 maart hoort FA2 of het gewonnen heeft. De prijsuitreiking is in de Cruise Terminal in Rotterdam. De andere twee groepen die meedoen zijn promotieteam Pashja van het Koning Willem I college uit Den Bosch en de talkshow Talk2me van de stichting Nedsom-jongeren uit Den Haag. Via het internet kan gestemd worden op de drie kandidaten. Die stemmen tellen voor 50 procent mee. De andere stemmen komen van een jury.

FA2 op tv
Volgens Rog concentreert de groep zich nu vooral op de Award in Rotterdam. Maar er zijn volgens de jongerenwerkster meer plannen met de voorstelling. “We gaan een pilot voor een tv-programma opnemen. We hopen dat er een zender is die interesse heeft, BNN of MTV bijvoorbeeld. Daar gaan we in maart mee shoppen. Verder kijken we ook of we de voorstelling op scholen kunnen gaan spelen.”

Stem op FA2
De Nederlandse stichting Eenheid is Kracht deelt dit jaar voor de vijfde keer in Rotterdam de prijzen uit. Naast FA2 is ook Oprah Winfrey genomineerd voor een international award. Een stem uitbrengen voor het Tilburgse initiatief kan via onderstaande website.

Eenheid is kracht http://www.eenheidiskracht.nl

Back To Top