skip to Main Content

PERSBERICHT ‘ONS KEETJE’ MET MAN EN MACHT GESLOOPT

Jongeren, vrijwilligers en huismeesters helpen een handje
Afgelopen week is een begin gemaakt met de sloop van “Ons keetje” van de Karen Weeningspeeltuin in de Kruidenbuurt in Tilburg-West. Met man en macht is er gesloopt, o.a. door de jongeren van het project FA2, door de huismeesters van Wonen Breburg, de beheerders van het Kievitslaer en door de vrijwilligers uit de buurt die de speeltuin beheren.

Ralf Embrechts, sinds kort MOM-manager in de Kruidenbuurt coördineert de vervanging van ‘Ons Keetje’. Ralf vertelt: “De keet in de speeltuin was helemaal op en moest dringend vervangen worden. Ook de Cruijffcourt om de hoek heeft een nieuwe unit nodig. Samen met de woningbouwcorporaties en de gemeente heb ik een plan opgesteld om te zorgen dat er rond de Pasen weer nieuwe units staan, zodat deze populaire speeltuin weer gebruikt kan worden. Bij elkaar kost dat een flinke berg geld, dus dan moet je inventief zijn om te besparen waar mogelijk. Nou als je vrijwilligers en de werkers uit de wijk vraagt om mee te doen, dan is dat al gelijk winst. Voor en door de buurt. De huismeesters van WonenBreburg boden hun hulp aan. Tiwos heeft de nieuwe tekeningen van de units gemaakt en TBV Wonen zorgde o.a. voor sloopgereedschap”.

En als je dan nog meer handjes nodig hebt is het fijn om te merken dat de jongeren van het project FA2 (spreek uit Fatoe) uit Tilburg-West van de Twern ook hun handen uit de mouwen kwamen steken. Tja dan gaat het spreekwoord op dat vele handen licht werk maken en het was nog gezellig ook. Omdat ook het BAT perfect meewerkte is het meeste afval al gelijk ook afgevoerd.
Ralf: “Het is goed om te merken dat iedereen graag wil samenwerken en dat die hulp ook uit de wijk zelf komt, Voor en door de wijk, dat is belangrijk. Nu kunnen we weer gaan bouwen, er moet nog veel gebeuren. Ondertussen ga ik nog op pad naar sponsors en vrijwilligers, want het is superbelangrijk dat er weer een mooi nieuw keetje komt in deze veelgebruikte speeltuin en bij de Cruijffcourt. Dat gaat vast lukken en is weer prima voor de Kruidenbuurt.”

EINDE PERSBERICHT

voor de pers:

 Ralf Embrechts  MOM-manager

Back To Top