skip to Main Content

Moestuin ‘Het Groene Woud’ wint 12.000 euro

Moestuin het Groene Woud in Tilburg (Groenewoud) is verkozen tot voorbeeldproject van Groen Dichterbij. Het project wint daarmee 12.000 euro en krijgt inhoudelijke begeleiding van de experts van Groen Dichterbij.

Voorbeeldprojecten

Groen Dichterbij is o.a. een initiatief van Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en het Oranje Fonds en ondersteunt groene buurtprojecten. Zij is op zoek gegaan naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. Ruim 280 groene buurtprojecten hadden zich aangemeld en in totaal waren er 32 projecten genomineerd. Tijdens een feestelijke finale zijn de winnaars bekend gemaakt.

Tuin een groot succes

Moestuin ‘Het Groene Woud’, gelegen achter Moedercentrum De Ketting in de wijk Groenewoud, wordt onderhouden door een diverse groep van bewoners en werd in maart dit jaar aangelegd. De diversiteit in culturele achtergrond zorgt ervoor dat ieder zijn specifieke deskundigheid kan inbrengen. De verscheidenheid in dagbesteding – sommigen zijn huisvrouw, anderen nemen deel aan een re-integratietraject – maakt dat ieder binnen zijn eigen heersende agenda toch wat kan realiseren in de moestuin. Buurtbewoners verbouwen er onder meer pompoenen, kruiden, bonen en kool. De opbrengst komt ten goede aan de deelneemsters en overige wijkbewoners. Maar bewoners tuinieren er niet alleen, de tuin wordt ook gebruikt voor buurtlunches en picknicks. Een deel van de tuin is ingericht voor kinderen. De tuin is een groot succes en men wil ook op andere plekken in de wijk tuinen realiseren, waarbij verschillende doelgroepen worden betrokken in onderhoud en activiteiten.

Samenwerking

De moestuin is een initiatief van de GGD en de Ketting. Het project Beter Groenewoud levert coördinatie-uren, stemt af met omwonenden en ondersteunt de mensen uit Groenewoud die in de moestuin werken. Sponsoren zijn de Rabobank, de GGD, Verrijk je Wijk en Mooi zo Goed zo

 

 

 

 

Back To Top