skip to Main Content

Jongeren pimpen Kruidenbuurt op

De jeugd tussen de 14 en 23 jaar uit de Tilburgse Kruidenbuurt gaat actief meedenken over die wijk.In de Kruidenbuurt gaat het project ‘Restyle my Block’ lopen. Jongeren kunnen ideeën aandragen om de eigen wijk ‘te pimpen’, te verfraaien.

Restyle my Block is een vervolg op de wedstrijd Pimp my Block. Die leverde 42 inzendingen op. Het prijswinnende idee kwam van de 19-jarige studente Madaisy Maduro. Zij stelde voor om een rapmusical te maken. De Nationale Jeugdraad heeft daar 5000 euro voor neergeteld.

Volgende week vrijdag is de start, ofwel de kick-off, van Restyle my Block. Locatie is het wijkcentrum ‘t Kievitslaer. Jongeren uit West gaan dan bij leeftijdsgenoten enquêtes afnemen over de wijk: Wat is er goed aan de Kruidenbuurt en wat missen ze? Tijdens het festival Tilburg 3 West op 4 juni wordt het beste idee bekendgemaakt.

“Een speciale jury, bestaande uit jongerenambassadeurs, gaat de winnaar bepalen”, stelt Gaby Rog, jongerenwerker bij de Twern. De jongerenambassadeurs geven een subsidie voor het winnende idee: 1500 euro. “Dat initiatief hoeft niet per se iets met muziek te maken te hebben. Het kan bijvoorbeeld ook de aanleg van een trapveldje zijn. Als het de wijk maar verbetert”, licht Rog toe.

Back To Top