skip to Main Content

Tinus, bekend gezicht op het plein

Bewoners en ondernemers aan het Pater van den Elsenplein hebben regelmatig aangegeven dat het Pater van den Elsenplein toch nog wel erg vuil is. En waar vuil ligt, trekt het weer ander vuil aan. Regelmatig is dit ook in de Adviesgroep besproken. Daarom hebben gemeente en MOM de handen ineen geslagen om – in eerste instantie als proef – een toezichthouder/schoonmaker voor het plein aan te stellen. De vraag voor een toezichthouder/schoonmaker voor het Pater van de Elzenplein is neergelegd bij Wonen, Zorg en Service in de Wijk (WZSW) en in de persoon van de woonzorgservice-verlener (een hele mond vol) Tinus Hoevenaars gevonden, zeg maar … gewoon Tinus.

Tinus heeft onlangs een opleidingstraject doorlopen en is gemotiveerd om aan de slag te gaan. Van beroep is Tinus tegelzetter, bouwvakker en van veel markten thuis; hij houdt van klussen en is heel handig. Hij kent veel mensen in Tilburg Zuid omdat hij hier zelf is opgegroeid. Sowieso legt hij gemakkelijk contact met mensen en kan hij goed met allerlei mensen opschieten. Dit bleek ook tijdens de stage die hij bij Wonen Breburg liep. Zijn grootste wens is een fulltime baan te vinden. Iedere ochtend op het plein is zijn een eerste stap. Tinus werkt vanuit het MOM-pand aan het Pater van de Elsenplein 3. Huismeesters van de drie corporaties helpen hem mee op weg door de wijk.

WZSW is al jaren als leerwerkdienstenbedrijf in Tilburg actief. WZSW levert diensten aan ouderen en mensen met een beperking met klusjes in en rondom het huis tegen een laag tarief. Denk aan klein schilderwerk, tuinonderhoud, kleine reparaties maar ook aan huishoudelijk werk of met iemand meegaan naar artsenbezoek of het doen van boodschappen. De mensen die dit werk uitvoeren worden woonzorgservice-verleners genoemd. Zij krijgen bij WZSW een begeleidings- en/of opleidingstraject aangeboden. WZSW heeft ook in boerderij Vissers kantoor gehad maar sinds 1 maart is gekozen voor een locatie en wel in verzorgingshuis de Heikant in Tilburg
Noord.

Voor vragen over de dienstverlening van WZSW kunt u Tinus gewoon aanspreken of anders bellen met: Wonen Zorg en Service in de Wijk, Schubertstraat 700 (Verzorgingshuis de Heikant), Tilburg. Telefoon 013-4558731, of op internet www.wzsw.nl.

Vol vertouwen dat ons plein en de wijk weer iets schoner wordt, wensen we Tinus veel succes!

Bron: Ralf Embrechts MOM, juni 2009

Back To Top