skip to Main Content

Karen Weeningspeeltuin in Kruidenbuurt heeft nieuw Keetje

Het afgelopen half jaar is er met man en macht gewerkt om in de Karen Weening Speeltuin in de  Kruidenbuurt een nieuwe keet te bouwen. Er is heel veel werk verzet, ‘Ons nieuwe Keetje’ staat er inmiddels, ziet er fantastisch uit en wordt vanaf afgelopen Pasen al volop gebruikt.

Sjaak Stabel, een van de vrijwilligers van de Werkgroep is enthousiast : “Het oude keetje was helemaal rot, we waren echt toe aan een nieuwe keet, om de spelende kinderen uit onze wijk een ijsje, ranja te kunnen geven, naar de wc of even te laten computeren. Naast veel kinderen uit de buurt komen ook veel scholen op schoolreisje naar onze speeltuin. Die kunnen we nu goed ontvangen. De keet is zo mooi dat we nu ook al activiteiten aan het plannen zijn voor de winterperiode. Denk aan knutselmiddagen, een kinderdisco, dat kan allemaal in de nieuwe keet. Wij hebben er hard aan gewerkt, samen met veel mensen van de woningbouwcorporaties, van de Twern en nog veel meer. Dat was echt heel fijn. We zijn beretrots op ons nieuwe keetje”.

“Het vervangen van de keet en het plaatsen van een extra keet van voor de Cruijffcourt was een vastgelopen project’ vertelt Ralf Embrechts, MOM-manager in de Kruidenbuurt. “Toen ik ervan hoorde heb ik mijn MOM-partners gemobiliseerd, een aantal sponsoren gezocht en vooral de kracht van de wijk aangeboord. Zo hebben de jongeren van FA2 de keet gesloopt, de vrijwilligers hebben hem geverfd. Dit aangevuld met de welwillende medewerking van alle sponsoren, dan gaat het opeens snel. Dat verdient ook deze wijk. Ik ben trots dat er nu weer een enthousiaste ploeg vrijwilligers aan de slag is en dat de keet weer volop gebruikt wordt, zelfs voor de winter zijn er plannen. Super, dat is de juiste energie voor onze wijk.

“Ons nieuwe Keetje” in de Karen Weeningspeeltuin is tot stand gekomen door de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers uit de buurt, de jongeren van FA2, de Werkgroep Karen Weeningspeeltuin en de onmisbare medewerking van de volgende bedrijven en organisaties:
Tiwos, WonenBreburg, TBV Wonen, de Twern, BAT, gemeente Tilburg, Screendrukart, Rabobank Tilburg, Mooi Zo Goed Zo en MOM.

Samen met de kinderen, de vrijwilligers in buurt en de medewerkers van de bedrijven en organisaties die dit mogelijk gemaakt hebben, wordt ‘Ons nieuwe Keetje’ officieel geopend.
Op woensdagmiddag 23 september 2009 is er:
vanaf 14.00u een feestmiddag voor alle de kinderen en buurtbewoners, met een springkussen, ballonnenclown en goochelshow;
om 16.00u de officiële opening van “Ons Keetje” georganiseerd door de Werkgroep Karen Weeningspeeltuin en de Twern;
om 18.00u een optreden van Frank Smeekens op.
Voor deze feestelijke middag is iedereen – kinderen, ouders en sponsoren – van harte welkom.
De vrijwilligers van de Werkgroep zijn : Leo Lips, Henk en Karin van Hoof, Sjaak Stabel, Michael Pijnenburg Toon Kuystermans en Anita van der Made.

Back To Top